Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 25

Thread: Read Me! Startup information, how to's & other Tuning Information!

  1. #1
    HP Tuners Support
    (foff667)
    Bill@HPTuners's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Hailing from Parts Unknown
    Posts
    26,238
    Last edited by schpenxel; 10-22-2016 at 03:54 PM.
    It doesn't have to be perfect, it just needs to be done in two weeks...

    A wise man once said "google it"

  2. #2
    Potential Tuner
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    5
    Thanks for this info!

  3. #3
    Senior Tuner Google's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Saint Peters, Missouri
    Posts
    1,303
    Quote Originally Posted by huale768 View Post
    Our old relyable drivers show up as version 3.xx.xx if you look at their properties.The new drivers which have some glitches from what I've seen have version basically just the opposite of what you would think when going to a newer driver.I downloaded and modified the newer Vista drivers from FTDI a while back. They have been working flawlessly since then.I'm finally going to get another laptop after mine had severe power issues. I havent been on here for months. My problem is My new comp with be Vista x64 and have core 2 duo. Is that going to be a problem it seemed that file is for amd's 64 bit.
    I have used the drivers in the above post on window xp, windows vista, and window 7. All of which were installed on a 4 core processor with no problems.

  4. #4
    Tuner in Training
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    North Carolina
    Posts
    10
    where do you find how to connect to a vehicle and have it work. The drivers for windows 7 are installed. Do I need to use the disc any more? Does the interface automatically show data when it's plugged in to the aldl port.

    Confused
    Mike

  5. #5
    HP Tuners Support
    (foff667)
    Bill@HPTuners's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Hailing from Parts Unknown
    Posts
    26,238
    Quote Originally Posted by streetperf View Post
    where do you find how to connect to a vehicle and have it work. The drivers for windows 7 are installed. Do I need to use the disc any more? Does the interface automatically show data when it's plugged in to the aldl port.

    Confused
    Mike
    www.hptuners.com/help is a MUST read for all new users, it walks you through everything from connecting to a vehicle to reading your pcm to flashing the pcm to using the functions in the scanner.
    It doesn't have to be perfect, it just needs to be done in two weeks...

    A wise man once said "google it"

  6. #6
    Potential Tuner
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Australia
    Posts
    4

    training course

    hi,does any one do or no of any training courses
    thanks paul

  7. #7
    Potential Tuner
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    3
    Can someone help, noob here I was in the process of installing my program and I must have opended my files wirh windows media and now I cant seem reset them back to what they were. This is with the provided DVD I must have changed it on the DVD because now it shows all my files with windows media. What should the files be opened with?

  8. #8
    Potential Tuner
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    1
    Can this be run from a MAC? Not all tech / tune ppl are PC ppl... I can boot into Windows... just curious

  9. #9
    Potential Tuner bherrick's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Plano, Texas - Madison, Mississippi
    Posts
    8
    SCAHP,
    You can indeed run HP Tuners on a Mac.
    What I'm doing you can see in my signature.
    Regards,
    Bob Herrick
    Plano, Texas

    2009 HHR SS Silver/Ebony w/ 5 Speed Manual.
    Tuning with HP Tuners using a 13" MacBook Air, using Parallels 9 with windows xp as a virtual machine.

  10. #10
    Tuner in Training
    Join Date
    May 2014
    Posts
    12
    Here is a question that I have not found and answer to - yes I am a new user to HPT, not to engine tuning.

    Under what circumstances do you need to do a full write? If you enable fan control does this require a full write? If you disable VATS does this require a full write?

  11. #11
    HP Tuners Support
    (foff667)
    Bill@HPTuners's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Hailing from Parts Unknown
    Posts
    26,238
    if you are changing operating systems, full write. All else, write cal only.
    It doesn't have to be perfect, it just needs to be done in two weeks...

    A wise man once said "google it"

  12. #12
    Tuner in Training
    Join Date
    Mar 2015
    Posts
    13
    if your doing a full write on an 07 5.3 where do you look for the switch

  13. #13
    Potential Tuner
    Join Date
    Apr 2016
    Posts
    4
    I just bought a Mac book air, can I put a partition in the hard drive and add windows and still run my software?

  14. #14
    Potential Tuner
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    2
    when is the help section going to be updated to the new platform?
    I have tried to access multiple items that either don't work or are out of date.

  15. #15
    Moderator
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Greensboro, NC
    Posts
    6,308
    Quote Originally Posted by Stroked281 View Post
    I just bought a Mac book air, can I put a partition in the hard drive and add windows and still run my software?
    Late reply... but in case anyone is wondering, YES. You can run it via Bootcamp, or alongside OS X with VMWare or Parallels. I run mine on VMWare every day. No issues.
    Post a log and tune if you want help

    VCM Suite V3+ GETTING STARTED THREADS / HOW TO's

    Tuner by night
    CPX Tuning
    2005 Corvette, M6
    ECS 1500 Supercharger
    AlkyControl Meth, Monster LT1-S Twin, NT05R's
    ID1000's, 220/240, .598/.598, 118 from Cam Motion

    2007 Escalade, A6
    Stock

  16. #16
    Potential Tuner
    Join Date
    Dec 2016
    Location
    Springfield, MA
    Posts
    1
    Thanks for your valuable info

  17. #17
    Tuner in Training
    Join Date
    Oct 2016
    Location
    Colorado
    Posts
    10
    Very valuable info. Thanks for all the help for us noobs.

  18. #18
    Tuner in Training gpjohnny07's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    St. Petersburg, FL
    Posts
    40
    anyone ever get this error?

    vcm error.PNG
    2014 Camaro 2SS/RS 6spd - Cold Air Inductions Intake
    Gone: 2007 Grand Prix base - Headers/HV3/FWI

  19. #19
    Tuner in Training
    Join Date
    Apr 2018
    Posts
    27
    Error 404
    OOps, Page can not be found....

    Is this temporarily down?

  20. #20
    HP Tuners Support
    (foff667)
    Bill@HPTuners's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Hailing from Parts Unknown
    Posts
    26,238
    working fine for me.
    It doesn't have to be perfect, it just needs to be done in two weeks...

    A wise man once said "google it"