Page 1 of 5 12345 LastLast
Results 1 to 20 of 81

Thread: Dodge Viper Gen3 (JTEC/JTEC+) and Gen4 (Venom) tuning

  1. #1
    HP Tuners Owner Keith@HPTuners's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Chicago, IL
    Posts
    6,909

    Dodge Viper Gen3 (JTEC/JTEC+) and Gen4 (Venom) tuning

    The newest beta supports reading if you do not already have access please email support at hptuners.com with your serial number and in the subject enter Dodge Beta tester.

    Please send an info log, read, and debug.dat to support at hptuners.com.

    To gather a vcm suite infolog follow the instructions found here http://www.hptuners.com/help/introdu...mersupport.htm

    To obtain a VCM Suite Info log, please use the VCM Suite Info form found in the VCM Editor under the help menu.



    Step 2:
    Click the blue i to poll the software and the vehicle for info.
    Note: Make sure your cable is connected to the vehicle and the vehicles key is in the ON position before you click the blue i.



    To find the debug.dat go to file explorer in windows-my documents-hptuners-settings and the file will be named debug.dat

    Last edited by Bill@HPTuners; 02-17-2014 at 10:38 AM.
    We got this guy Not Sure, ...

  2. #2
    Senior Tuner
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    South Carolina
    Posts
    1,530
    Oh my....
    Jaime

  3. #3
    Senior Tuner DSteck's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    St. Louis, MO
    Posts
    4,795
    I'll grab a 2006 file shortly. I can probably get more. My friend has four... but three of them don't have factory ECMs anymore.

    DSX Tuning - Authorized HP Tuners Dealer
    http://www.dsxtuning.com
    http://www.facebook.com/dsx.tuning
    Just say no to bull s***.
    IF YOU WANT HELP, POST A FILE!

  4. #4
    Tuner edgZ06's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Pro Edge Tuning, CT.
    Posts
    76
    Just reading or will we able to write as well?
    2004 GTO A4
    UNDER CONSTRUCTION....
    Previous E.T. 10.66 @ 130 mph
    http://www.mongillomotors.com/1066vid.html
    2008 G8
    LS3 76mm Turbo. 582rwhp
    2003 S600 Mercedes
    V12 Twin Turbo 21psi 600 rwhp
    2007 Factor Five GTM
    Twin Turbo forged LS6 600rwhp
    2015 Polaris Slingshot
    Tune & DR

    www.ProEdgeTuning.com

    Tuning with HPTuners & Mustang MD-1100 Chassis Dyno
    Wallingford, CT.

    Ed@ProEdgeTuning.com

  5. #5
    HP Tuners Support
    (foff667)
    Bill@HPTuners's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Hailing from Parts Unknown
    Posts
    26,236
    we need to test reading first. once we're confident that reading is good we'll move to writing in beta.
    It doesn't have to be perfect, it just needs to be done in two weeks...

    A wise man once said "google it"

  6. #6
    Advanced Tuner colamotas's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    277
    I have a srt10 ram if that will help I will do the same
    SRT 10 without any mods. But still hella fun too drive.
    93 fox coupe with a 427 in the works.

  7. #7
    Tuner in Training
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Utah/Arizona
    Posts
    32
    Quote Originally Posted by colamotas View Post
    I have a srt10 ram if that will help I will do the same
    This^^^ I have an srt10 ram sitting in my garage I can read out.

  8. #8
    HP Tuners Owner Keith@HPTuners's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Chicago, IL
    Posts
    6,909
    Please do.
    We got this guy Not Sure, ...

  9. #9
    Tuner in Training
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    35
    Will this work on the Gen 4 with the Mopar PCM or will we have to reinstall the stock PCM?

  10. #10
    Señor Tuner MeentSS02's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Dayton, OH
    Posts
    1,117
    Quote Originally Posted by Revolution View Post
    Will this work on the Gen 4 with the Mopar PCM or will we have to reinstall the stock PCM?
    I'd be curious to know this as well...it'd be interesting even if it could only be read, just so you could (hopefully) compare the Mopar PCM to the OEM calibration.

  11. #11
    HP Tuners Support
    (foff667)
    Bill@HPTuners's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Hailing from Parts Unknown
    Posts
    26,236
    venom pcms cannot be read per say hence the reason the read is instant ;-)
    Last edited by Bill@HPTuners; 03-11-2014 at 06:28 PM.
    It doesn't have to be perfect, it just needs to be done in two weeks...

    A wise man once said "google it"

  12. #12
    HP Tuners Owner Keith@HPTuners's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Chicago, IL
    Posts
    6,909
    None of the Gen4 operating systems/controllers can be read out.

    So, if you use our product to tune over a Mopar PCM, you will lose whatever settings your Mopar PCM had as you essentially start with a stock tune.

    I still need to clean this process up to make it more apparent to the end user.
    We got this guy Not Sure, ...

  13. #13
    Tuner in Training
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    35
    Good to know since I have both PCM's sitting here Waiting haha no pressure

  14. #14
    Tuner in Training
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    35
    In for more updates

  15. #15
    HP Tuners Support
    (foff667)
    Bill@HPTuners's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Hailing from Parts Unknown
    Posts
    26,236
    Quote Originally Posted by Revolution View Post
    In for more updates
    One of our engineers is putting the final touches onto the JTEC+ master def now, we added a few more tables for the venom pcm's, so things are looking to be going pretty well from an engineering standpoint.


    And as proof that even engineers have a sense of humor check out the file name smh lol
    Last edited by Bill@HPTuners; 03-31-2014 at 06:40 PM.
    It doesn't have to be perfect, it just needs to be done in two weeks...

    A wise man once said "google it"

  16. #16
    Señor Tuner MeentSS02's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Dayton, OH
    Posts
    1,117
    Will HPT ever be able to read out the Venom PCMs? Or is that not possible with the rolling encryption?

    I think I'd only feel confident if I could look at a stock file vs. a Mopar PCM file side by side to see what they changed so I could have a better idea about what does what.

  17. #17
    HP Tuners Support
    (foff667)
    Bill@HPTuners's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Hailing from Parts Unknown
    Posts
    26,236
    Quote Originally Posted by MeentSS02 View Post
    Will HPT ever be able to read out the Venom PCMs?
    No.
    It doesn't have to be perfect, it just needs to be done in two weeks...

    A wise man once said "google it"

  18. #18
    HP Tuners Owner Keith@HPTuners's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Chicago, IL
    Posts
    6,909
    Steve, you won't be able to read out the mopar PCM.

    Chris has written a custom operating system that we'll likely deploy with our tuning solution. We believe this will allow you to read out your tune after you've started from scratch with our custom OS.

    There isn't any magic in the Mopar PCM. Any tuner will quickly be able to make all the same changes and more with our product. I've been tuning my car for quite some time now with great success.
    We got this guy Not Sure, ...

  19. #19
    Tuner in Training
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    35
    Any more progress and Eta for us Gen 4 guys

  20. #20
    Señor Tuner MeentSS02's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Dayton, OH
    Posts
    1,117
    Quote Originally Posted by Keith@HPTuners View Post
    Steve, you won't be able to read out the mopar PCM.

    Chris has written a custom operating system that we'll likely deploy with our tuning solution. We believe this will allow you to read out your tune after you've started from scratch with our custom OS.

    There isn't any magic in the Mopar PCM. Any tuner will quickly be able to make all the same changes and more with our product. I've been tuning my car for quite some time now with great success.
    So if you write over a stock or Mopar PCM with this custom OS, is there any way to go back to stock? Or is the PCM permanently altered?