Results 1 to 5 of 5

Thread: Incorrect values with Haltech Elite data file

  1. #1
    Potential Tuner
    Join Date
    Mar 2018
    Posts
    2

    Incorrect values with Haltech Elite data file

    Hi,

    I am currently in the learning phase of the Race Render software. I did a data overlay and maybe i might be doing something wrong. My data is not displaying as it should. I am using data from a Haltech Elite 1500 ECU. For example the boost pressure does not display correctly when a add it. Also the speed does not display correct. I hope i am doing something wrong which could be fixed. I have attached a picture at which the moment i was playing the video and some of the data can be seen in the picture which for example the actual values should be:

    Speed: 112MPH
    Boost:27psi (Round gauge in right corner)
    Air Temp: 40 degrees centigrade (white number in right corner)

    The only things that are correct are the rpm, shiftlight and indicated gear.

    I hope i am doing something wrong which could be corrected.

    Regards,
    Attached Images Attached Images
    Attached Files Attached Files

  2. #2
    Potential Tuner
    Join Date
    Mar 2018
    Posts
    2
    Anyone have a idea on this??

  3. #3
    Advanced Tuner
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Perth - Western Australia
    Posts
    228
    i would say its just the way your importing the data or what's being exported to be more precise.

    your probably going to need to play with your export data and line up the columns for easy importing. It also looks like the export data is missing some decimal places.

    2nd test.csv

    Take a look at the file here for an example.

  4. #4
    Potential Tuner
    Join Date
    May 2022
    Posts
    1
    hello

    i just bought this software and i have the same issue. how can i calibrate it to show correctly?

  5. #5
    Quote Originally Posted by Swiffy View Post
    hello

    i just bought this software and i have the same issue. how can i calibrate it to show correctly?
    You may need to try a different way of exporting the data from Haltech. According to this super old thread, the export at least used to export in some generic raw unit as opposed to standard units that we would be familiar with like MPH or KPH. You can see that in elison's csv: lines 42-45 detail a "Vehicle Speed" channel which has units from 0 to 4000 of type "Speed". That's why RaceRender is showing a speed of 1779 in his screenshot. So, that 1779 needs to be turned into something useful for RaceRender to display. RaceRender simply takes the data from the data file as is, unless you specify some basic conversions in the Configuration of the Input Data File. Hopefully there's a different way for Haltech to export that can do that (such as exporting directly to file instead of to the Data Log Viewer). Otherwise, you'd need to determine some sort of formula to convert those values like Haltech is doing in their Data Log Viewer.