Results 1 to 8 of 8

Thread: E92 ECM transfer data timed out error

  1. #1

    E92 ECM transfer data timed out error

    Been trying to solve this issue for a couple days now. I can flash this E92 ECM with my bench harness with no issues but when I try to write calibration or write entire I get the transfer data timed out error.

    When I start the write process, it gets to the Download boot loader: 10.2% then times out. Every single time. New battery, alternator charges when the vehicle is running so I do not believe it is a battery issue like I have read about. Double checked my can bus wiring and all that.

    Any suggestions?

  2. #2
    HP Tuners Owner Keith@HPTuners's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Chicago, IL
    Posts
    6,872
    This sounds like something you'll need to open a support ticket for.
    We got this guy Not Sure, ...

  3. #3
    Tuner in Training
    Join Date
    Aug 2016
    Posts
    16
    Im the same issue, u found a solution ?

  4. #4
    Tuning Addict WS6FirebirdTA00's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Concord, NC
    Posts
    7,925
    Any solution? Same issue today, can't load my tune in the truck...
    2000 WS6 M6 (motorless.....and last thing I have done for tuning in 7 years)
    2018 Sierra SLT 5.3L A8 (trying to learn all the new Gen 5 tables and methods)

  5. #5
    HP Tuners Support
    (foff667)
    Bill@HPTuners's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Hailing from Parts Unknown
    Posts
    25,649
    Quote Originally Posted by WS6FirebirdTA00 View Post
    Any solution? Same issue today, can't load my tune in the truck...
    Mike, please open a support ticket and we'll be happy to look into it for you.
    It doesn't have to be perfect, it just needs to be done in two weeks...

    A wise man once said "google it"

  6. #6
    Tuning Addict WS6FirebirdTA00's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Concord, NC
    Posts
    7,925
    I did, thanks. Reconnected the cables, retightened the screws at the interface and tried a different USB port.

    After all that it worked? Logged fine in the same configuration it would not write.

  7. #7
    HP Tuners Support
    (foff667)
    Bill@HPTuners's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Hailing from Parts Unknown
    Posts
    25,649
    yeah I wouldn't be surprised if its a usb port issue of some sort.
    It doesn't have to be perfect, it just needs to be done in two weeks...

    A wise man once said "google it"

  8. #8
    Tuning Addict WS6FirebirdTA00's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Concord, NC
    Posts
    7,925
    Thanks, makes me feel better if it is expected

    Just curious why it would scan without issue but not write?
    2000 WS6 M6 (motorless.....and last thing I have done for tuning in 7 years)
    2018 Sierra SLT 5.3L A8 (trying to learn all the new Gen 5 tables and methods)