Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 21 to 30 of 30

Thread: VCM Suite v4.2 Now Available!

  1. #21
    HP Tuners Owner Keith@HPTuners's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Chicago, IL
    Posts
    6,902
    VCM Editor and VCM Scanner will both tell you if a newer version is available, and give you a download link.

    In the software, open the Help->About menu.
    We got this guy Not Sure, ...

  2. #22
    That's a great feature, doesn't help with archiving old versions for those odd cases where you need to roll back to a previous version. I feel naked without a backup copy of the current installed version saved to multiple places.

    I just find it annoying that the version number isn't listed on the download page or in the filename.

  3. #23
    Tuner in Training
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    49
    Quote Originally Posted by Keith@HPTuners View Post
    VCM Editor and VCM Scanner will both tell you if a newer version is available, and give you a download link.

    In the software, open the Help->About menu.
    Thats handy to know. Thanks!

  4. #24
    Tuner in Training
    Join Date
    Feb 2019
    Location
    VA
    Posts
    15
    I have the v4.2.12 Suite and the online help file parameters don't match what I see in my editor. It appears the online help file is for version 2. When will this be corrected?

  5. #25
    HP Tuners Support
    (foff667)
    Bill@HPTuners's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Hailing from Parts Unknown
    Posts
    26,076
    Quote Originally Posted by 2K_Silverado View Post
    I have the v4.2.12 Suite and the online help file parameters don't match what I see in my editor. It appears the online help file is for version 2. When will this be corrected?
    Scroll over any table to see its description at the bottom of the window. The help file parameters are a redundancy from whats already in the editor.
    It doesn't have to be perfect, it just needs to be done in two weeks...

    A wise man once said "google it"

  6. #26
    Tuner in Training
    Join Date
    Feb 2019
    Location
    VA
    Posts
    15
    Thanks, Bill. I know I can scroll over a setting to see the description, but if I go to the Help menu at the top of the window it takes me to an outdated web page. Since the information contained on that web page is either outdated or incorrect it should either be updated or removed. Perhaps it was an oversight during the QC and beta phases, but if the online help doesn't match the program, then why have it at all?

  7. #27
    HP Tuners Support
    (foff667)
    Bill@HPTuners's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Hailing from Parts Unknown
    Posts
    26,076
    the online help can be found here www.hptuners.com/help we won't be removing our help file.
    It doesn't have to be perfect, it just needs to be done in two weeks...

    A wise man once said "google it"

  8. #28
    Tuner in Training
    Join Date
    Feb 2019
    Location
    VA
    Posts
    15
    Thanks, Bill. That's the page I was talking about. It's for v2, not v4. I'll drop the issue.

  9. #29
    Tuner
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Pinch, WV
    Posts
    172
    Does the latest beta 4.3???? require the new MPVI2. I have downloaded the newest 4.3 beta, but when opening it still shows 3.6
    06 LQ4 2500HD CC LB 4wd 4.56, Dana 60,
    17 3500HD 6.0 srw
    GenIII Unlimited GM Full Size Truck/SUV
    Serial cable to WiFi

  10. #30
    Tuning Addict 5FDP's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Rogers, MN
    Posts
    7,863
    I have the MPVI1 and can use the beta on my other computer.

    When you download it, it creates a new VCM suite beta, make sure it's opening that.
    2016 Silverado CCSB 5.3/6L80e, not as slow but still heavy.