Results 1 to 8 of 8

Thread: no timing

  1. #1
    Potential Tuner
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    4

    no timing

    i have a mid engine ls2 in a corvair , motor runs, low n power, but shows 0 degrees on spark advance. its show in the tune, but when on scanner running it stays at 0

  2. #2
    Advanced Tuner
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Chicago, IL
    Posts
    677
    post tune and log file

  3. #3
    Potential Tuner
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    4
    how do i do that?

  4. #4
    Potential Tuner
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    4
    hopefully this works
    Attached Files Attached Files

  5. #5
    Post the tune .

  6. #6
    Potential Tuner
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    4
    where do i find that? i dont know much about hpt

  7. #7
    Advanced Tuner Lakegoat's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Florida
    Posts
    736
    You have to log cylinder airmass to get your spark advance chart to work.
    2005 GTO, TrickFlow 225, Magnuson 2300, 4L80, 4 link 8.8
    2013 Silverado 5.3, 6L80

  8. #8
    Tuning Addict 5FDP's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Rogers, MN
    Posts
    7,876
    The timing advance channel does not work either so it's another issue, partly.

    I would remove the channel entirely, then re-poll for supported parameters and add the channel back into the main channel list. Then see if the timing starts to work in the channels list and the graphs.

    I also suggest you put the top row of the high octane spark advanced table back to factory, you don't want to have that cliff dive or massive wall from 0.08 to 0.12 cylinder airmass.
    2016 Silverado CCSB 5.3/6L80e, not as slow but still heavy.