Results 1 to 3 of 3

Thread: ls3 standalone

  1. #1
    Tuner in Training
    Join Date
    Dec 2018
    Location
    adelaide, Australia
    Posts
    11

    Exclamation ls3 standalone

    G'day my name is Travis,

    Sooo i am completely new to any tuning and will definitely sound like a idiot.

    ok i am running a e38 pcm on a ls3.
    standalone loom and powerglide.
    computer was running a tr6060 manual prior to this.
    Engine specs are standard bottom end with gapped rings for boost.
    ported heads and upgraded valve springs,
    injectors are standard decapped,
    2.5bar map,
    s480 turbo.
    fuel large intank pump to surge to twin 044s to a filter then fuel reg on 58psi pressure.

    now for the life of me can i get this thing to even idle. i adjusted injectors to flow 88lb hr and that made it even worse so i set back to standard and now it will fire for 2sec. i have also turned off vats. also running SD and have roughly adjusted the ve and timing.

    please if you have any experience and time on the weekend to have a look at my tunes and help with anything would be appreciated first is complete stock and second is my adjusted tune.

    it feels like something is shutting off soon as it begins to idler.
    do i need to ground park/neutral? or change somthing in the tune because powerglide?
    i have researched everywhere with no further information.
    Attached Files Attached Files

  2. #2
    Advanced Tuner 68Camaro's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Van Buren, AR
    Posts
    295
    in your datalog I never see any rpm? nothing....

    did the engine fire and run in this datalog? if so I suspect your crank position sensor is bad/unplugged, faulty wiring etc.

    hth
    JP

    P.S. - I looked at datalog again and it is very peculiar - looks like all power is lost to PCM during cranking?
    Last edited by 68Camaro; 01-27-2019 at 12:05 PM.

  3. #3
    What camshaft is in the car?