Results 1 to 4 of 4

Thread: 2005 C6 Timeout During Flash Now Wont Start

  1. #1
    Tuner in Training
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Houston, Texas
    Posts
    36

    2005 C6 Timeout During Flash Now Wont Start

    I was just uploading a tune to my 2005 C6 and ended up with a timeout error during writing, seemed odd since I had written to this car multiple times with no problems. Labtop battery and car battery were both fine. Went to rewrite and got an unregistered error. Now the car will not start at all and the ECM seems to be dead. I am leaving my battery unhooked for a bit and will try to start in a bit but has anybody else had this happen before? I am getting all kind of errors on the DIC and as soon as I press engine start the dash goes black. Please tell me I did not just brick my friggin ECM for no reason at all!
    Last edited by sprayed1998; 1 Week Ago at 09:19 PM.
    2005 Lemans Blue C6 A4
    232/234 600/600 112, Longtubes, ORX, BB Bullets, Vararam, UD Pulley
    2002 Electron Blue Corvette Z06
    Iron 402, Trick Flow 215, 239/243 625/625 112, Fast 92/90, Halltech Killer Bee II, Dynatech Longtubes w/Cattless X-Pipe, Corsa Touring, 3.90, T1 Bars, HIDs, CCW Classics

    506/466 - Sold

  2. #2
    Tuner in Training
    Join Date
    Feb 2018
    Location
    Arizona
    Posts
    19
    Sounds like computer is bricked.
    2011 Camaro 2SS Ls3 6spd manual
    Night fury cam/stock heads
    E85 /ZL1 Pump, 80lb injectors
    3.45 gears

  3. #3
    Tuner
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Goleta CA
    Posts
    77
    Quote Originally Posted by sprayed1998 View Post
    I was just uploading a tune to my 2005 C6 and ended up with a timeout error during writing, seemed odd since I had written to this car multiple times with no problems. Labtop battery and car battery were both fine. Went to rewrite and got an unregistered error. Now the car will not start at all and the ECM seems to be dead. I am leaving my battery unhooked for a bit and will try to start in a bit but has anybody else had this happen before? I am getting all kind of errors on the DIC and as soon as I press engine start the dash goes black. Please tell me I did not just brick my friggin ECM for no reason at all!
    When you press the start button, don't turn it back off...wait a while.

    I've had a similar problem with my 2012. Once in a great while the write times out, I shut off the ignition. Wait a bit, then push the start button again and just sit there, waiting. After 20-sec or so, suddenly the dash lights up and I can try another write.
    Hib Halverson
    Just Another Tuner in Training.

  4. #4
    Tuner in Training
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Houston, Texas
    Posts
    36
    After leaving the battery unhooked over night thankfully I was able to rewrite the calibration to the car and it started. Talk about a good day!
    2005 Lemans Blue C6 A4
    232/234 600/600 112, Longtubes, ORX, BB Bullets, Vararam, UD Pulley
    2002 Electron Blue Corvette Z06
    Iron 402, Trick Flow 215, 239/243 625/625 112, Fast 92/90, Halltech Killer Bee II, Dynatech Longtubes w/Cattless X-Pipe, Corsa Touring, 3.90, T1 Bars, HIDs, CCW Classics

    506/466 - Sold