Results 1 to 5 of 5

Thread: nGauge issue

  1. #1

    nGauge issue

    So I am tuning a customers 2017 Mustang Gt, and he has an nGauge that he wants a few different files loaded onto, no problem. I tuned the car with my mpvi2, and hooked up the nGuage. I went to export the file to enc, but it asked for me to plug in my mpvi1 before it would send on the data to hptuners. Now, after I hooked up my mpvi1, the file was converted to an enc file and I was able to copy that file to the sd card of the nGauge. When I go to any tune I create on the nGuage, it said "decode failed" and will not allow me to upload it into the car no matter how many times I try. I have read the stock tune with the nGuage and all that already, and have set up logging parameters. Anybody else have this issue?

  2. #2
    Advanced Tuner
    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    414
    did you place the .enc file into the custom tunes folder?

  3. #3
    Yes sir, I did.

  4. #4
    Advanced Tuner veeefour's Avatar
    Join Date
    Oct 2016
    Location
    Poland
    Posts
    614
    Quote Originally Posted by 95Gturbo View Post
    So I am tuning a customers 2017 Mustang Gt, and he has an nGauge that he wants a few different files loaded onto, no problem. I tuned the car with my mpvi2, and hooked up the nGuage. I went to export the file to enc, but it asked for me to plug in my mpvi1 before it would send on the data to hptuners. Now, after I hooked up my mpvi1, the file was converted to an enc file and I was able to copy that file to the sd card of the nGauge. When I go to any tune I create on the nGuage, it said "decode failed" and will not allow me to upload it into the car no matter how many times I try. I have read the stock tune with the nGuage and all that already, and have set up logging parameters. Anybody else have this issue?
    Make sure to have the latest firmware installed in your nGauge.

  5. #5
    Thank you, I'll do that in a few days and update this post.