Results 1 to 4 of 4

Thread: HELP AEM 30-2310 issues

  1. #1
    Potential Tuner
    Join Date
    Jun 2019
    Posts
    2

    HELP AEM 30-2310 issues

    I'm having an issue with an aem 30-2310 wideband in an 11 CTSV. So the problem is that the reading on my hp tuners is showing up much more lean that what the car really is I was having issues with the car and making power so I went to the dyno and use there WB and there own was reading 8.9 when my own said 11.6 so my problem all the time was the car was pig rich we took out fuel and car mad a lot of power so I felt I had a bad sensor I changed it still not the correct reading it should read 11.3 ish its telling me 12.9 is there any voltage numbers I need to change or something The car isn't really lean though.

  2. #2
    Advanced Tuner Boost's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Florida, USA
    Posts
    233
    That sucks. On my AEM the actual gauge reads 0.5 points richer than the scanner searching threads now. I hope you figure it out, keep us updated!
    '01 Z28 LS1/T56
    shooting for high 6s @ low 100s this year...
    '02 C1500 L59/4L60E
    shooting for high 8s @ low 80s this year...

  3. #3
    Potential Tuner
    Join Date
    Feb 2020
    Posts
    5
    I'm having the same issue. My LM-2 is reading 20.9 free air and at the same time VCM Scanner is reading 22.39.
    Dodge Dakota R/T 383 Turbo T56 Magnum

  4. #4
    Advanced Tuner Boost's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Florida, USA
    Posts
    233
    I fixed it. I just made the adjustment in the calculation for the translation
    '01 Z28 LS1/T56
    shooting for high 6s @ low 100s this year...
    '02 C1500 L59/4L60E
    shooting for high 8s @ low 80s this year...