Results 1 to 3 of 3

Thread: No License for Vehicle

  1. #1
    Potential Tuner
    Join Date
    Sep 2019
    Posts
    7

    No License for Vehicle

    Hey guys, just put a Magnuson supercharger on a 2011 Camaro. Before I installed, I pulled the stock file from the vehicle with my MPVi2 and again with the RTD unit that came with the kit. I loaded the file that was sent to me from Magnuson, and everything was good with loading it and the first startup. The idle surges a bit and the car wants to die at times, so I was going to go in and make some startup changes with our unit and whenever I try to write the tune, I get an error saying that there is no license for the vehicle, but it does not give me the option to license. Has anyone ever experienced this? I sent a ticket into HP support, just wondering if I'm missing something. Yes, I went in and re synced both interfaces when I was using them. Thanks!

  2. #2
    Tuning Addict 5FDP's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Rogers, MN
    Posts
    8,792
    If the car had a FPCM and you read that but didn't spend the extra credit to license it, that could be why.

    Re-read the file without the FPCM, do your changes and redo the write to see what happens.
    2016 Silverado CCSB 5.3/6L80e, not as slow but still heavy.

  3. #3
    Potential Tuner
    Join Date
    Sep 2019
    Posts
    7
    Yeah, I always make sure to not read the FPCM when I pull a file. Contacted HP yesterday and they actually got back to me before the end of the day. They told me to go in and remove the license.dat folder in the settings and try again. Did this and it worked. Good to know stuff like that.