Results 1 to 14 of 14

Thread: 2015-2017 control pack rev limiter issue

  1. #1
    Tuner in Training
    Join Date
    Mar 2018
    Posts
    37

    2015-2017 control pack rev limiter issue

    Hey guys, I'm having issues getting my gen2 coyote to rev past 7000 rpm. I have the cutoff set at 7800 and the temperature base stuff set at 7800 as well. Can someone take a look at my tune and see what I'm missing? Thanks!

    2018manifold.hpt

  2. #2
    Advanced Tuner
    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    436
    Just got off work I’ll ck it out as soon as I get home

  3. #3
    Tuner in Training
    Join Date
    Mar 2018
    Posts
    37
    Ok thanks much!!

  4. #4
    Advanced Tuner
    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    436
    load this and try it and log it and post log file please
    Attached Files Attached Files

  5. #5
    Tuner in Training
    Join Date
    Mar 2018
    Posts
    37
    Ok, thanks! I tried that and it was basically the same. Here is the log file, hopefully I logged the correct PIDS.

    wot.hpl

  6. #6
    Advanced Tuner
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    TEXAS
    Posts
    228
    try increasing your min and max torque to 650, and cylair wot multiplier to 1.99 and manifold volume to 11.960, also try raising the Max torque table see if any of those help

  7. #7
    Tuner in Training
    Join Date
    Mar 2018
    Posts
    37
    Ok I'll try those changes. I do have a 2018 manifold on the car, and was under the impression that those were 12.5L?

  8. #8
    Advanced Tuner
    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    436
    from there log you sent with my updates it closes throttle at 7140, I did everything I’ve done to prevent this from happening. So I’m scratching my head

  9. #9
    Senior Tuner
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Hawaii
    Posts
    1,477
    no vehicle speed sensor input, ECU thinks it is in neutral. Raise that RPM.
    "We can never be right, we can only be sure that we are wrong"- feynman

  10. #10
    Advanced Tuner
    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    436
    Raise the neutral cut off like Murfie suggested, I didn’t think to change that.Let me know how it goes.
    Last edited by Bill88stang; 1 Week Ago at 06:42 AM.

  11. #11
    Tuner in Training
    Join Date
    Mar 2018
    Posts
    37
    Neutral cutoff fixed it! Thanks guys for the help.

  12. #12
    Advanced Tuner
    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    436
    How did it feel I made a few tweaks to the file

  13. #13
    Tuner in Training
    Join Date
    Mar 2018
    Posts
    37
    Quote Originally Posted by Bill88stang View Post
    How did it feel I made a few tweaks to the file

    Felt really good to be honest! Best it has to date. I did notice the idle started hunting a tick. Played with it and it is happy now. Thanks much for the help!

  14. #14
    Advanced Tuner
    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    436
    No problem glad it felt good