Results 1 to 12 of 12

Thread: "unlicensed file" for all my licensed files showing

  1. #1
    Tuner
    Join Date
    Mar 2015
    Location
    gippsland
    Posts
    110

    "unlicensed file" for all my licensed files showing

    Good evening.
    i am having an issue since my last update today.
    i went to read my own personal vehicle after install and resync of my mpvi2 as i do to check operation and all good. i then went to write back to this vehicle and i get "unlicensed vehicle" as i do with all my other files i have licences for.
    i have tried a fresh install, deleting licence dat from settings and resyncing with no luck.
    everything els works fine, scanner, reading, gathering info etc.
    it is just say i have no licensed for all the vehicles/models that i do have.
    any help would be great thankyou.


    ps. i have submitted a support email also ticket #211252
    Attached Images Attached Images
    Attached Files Attached Files

  2. #2
    Advanced Tuner
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Close to my Z06
    Posts
    261
    Same here. The effects of corona on the IT Dept I guess

  3. #3
    HP Tuners Owner Keith@HPTuners's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Chicago, IL
    Posts
    6,946
    I suspect that you're using the VCM Suite (Beta) software.

    If so, please update to the latest beta. That should resolve your issue.
    We got this guy Not Sure, ...

  4. #4
    Advanced Tuner
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Close to my Z06
    Posts
    261
    Quote Originally Posted by Keith@HPTuners View Post
    I suspect that you're using the VCM Suite (Beta) software.

    If so, please update to the latest beta. That should resolve your issue.

    I already have the most recent, 4.7.68. that is the one with the problem

  5. #5
    HP Tuners Owner Keith@HPTuners's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Chicago, IL
    Posts
    6,946
    Ok, I just published 4.7.71. That should solve your issues.
    We got this guy Not Sure, ...

  6. #6
    Advanced Tuner
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Close to my Z06
    Posts
    261
    That works.

  7. #7
    Tuner
    Join Date
    Mar 2015
    Location
    gippsland
    Posts
    110
    all fixed with update

  8. #8
    Tuner
    Join Date
    May 2007
    Location
    Denton, TX
    Posts
    68
    my interface is having the same issue even with the latest update. I am still using the older MPVI Pro unit. All my licensed PCMs/VINs are dead. My truck is undriveable for 2 weeks now waiting on help. I have an active ticket, too. 214102

    update: downloaded tonight's beta version and will retry tomorrow unless I get more information on my ticket.
    Last edited by redheartbeat; 04-27-2020 at 12:32 AM.

  9. #9
    HP Tuners Owner Keith@HPTuners's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Chicago, IL
    Posts
    6,946
    The current beta does not work well with previous versions.

    With the release of VCM Suite 4.8 in the near future, you will be able to run the stable and beta side by side without having to resync every time you swap between them.
    We got this guy Not Sure, ...

  10. #10
    Tuner
    Join Date
    May 2007
    Location
    Denton, TX
    Posts
    68
    that's fantastic for you but for me I am dead in the water. The "known good" version won't recognize two licensed PCMs. The latest Beta version won't recognize the same two PCMs. What am I to do? How about you credit me new licensing to relicense these two PCMs with 2 bar and speed density tuning so I can drive my truck that has been down because of the changes put in place that broke my ability to tune?

  11. #11
    HP Tuners Owner Keith@HPTuners's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Chicago, IL
    Posts
    6,946
    Please open a support ticket. We'll get this resolved for you.
    We got this guy Not Sure, ...

  12. #12
    Tuner
    Join Date
    May 2007
    Location
    Denton, TX
    Posts
    68
    #214102 is the ticket for this issue. I have been programming the two PCM/Vin combinations since 2010 with no issues until recently. Now all the sudden I cannot load files into my PCMs. My licenses no longer meet the new criteria for matching VIN/PCM id/OS and the software wants me to spend another $250 to get these two PCMs back in compliance. whatever it costs these days to license two Silverado pcms and one with 2 bar speed density tuning.
    Last edited by redheartbeat; 04-28-2020 at 12:55 PM.