Results 1 to 13 of 13

Thread: PLEASE HELP "Unable to open file"

  1. #1
    Potential Tuner
    Join Date
    Apr 2020
    Posts
    1

    PLEASE HELP "Unable to open file"

    PLease help, I have verified I have the latest version of VCM suite. I just received my tune from Vengeance Racing but I am unable to open the file. I receive the following warning in VCM Editor "Unable to open file. Unsupported or newer version detected. Please update your software."

    Is this because they need to update software or I need to? Once again I went to HP Tuners website and down loaded newest stable version.

    Thank you, Robert.

  2. #2
    HP Tuners Support
    (foff667)
    Bill@HPTuners's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Hailing from Parts Unknown
    Posts
    26,973
    Please install the newest beta software and try opening the file using the beta software https://www.hptuners.com/downloads/
    It doesn't have to be perfect, it just needs to be done in two weeks...

    A wise man once said "google it"

  3. #3
    Potential Tuner
    Join Date
    Apr 2020
    Posts
    4
    I am having the exact same problem. My tuner had sent me 2 other files and I was able to download them without issues but my 3rd modification file is giving me the error message. I have tried removing the beta file and reinstalling it twice to no avail. I removed the regular VCM suite and tried just the beta and it still wont open my file. Is there a software update that fixes this?

  4. #4
    Potential Tuner
    Join Date
    Apr 2020
    Posts
    1
    Install the latest beta software.

  5. #5
    Advanced Tuner
    Join Date
    May 2003
    Location
    South Florida
    Posts
    709
    You can't open a tune file if it was saved by a newer version of the software. Upgrade to the latest 4.6 or the latest 4.7 beta.
    Resident Burble Tuner pop pop bang

  6. #6
    Potential Tuner
    Join Date
    Apr 2020
    Posts
    4
    Quote Originally Posted by TriPinTaZ View Post
    You can't open a tune file if it was saved by a newer version of the software. Upgrade to the latest 4.6 or the latest 4.7 beta.
    I have downloaded 4.7.209.0, uninstalled and reinstalled. I even repaired the beta file and I still get the same error message.

  7. #7
    Potential Tuner
    Join Date
    Apr 2020
    Posts
    4
    I just installed beta 4.7.238.0 and still cant load my new tune. If I uninstall the regular VCM suite, I cant click on the VCM editor icon to try and install or log. What am I doing wrong? As y'all can tell, I'm quite new at this, haha

  8. #8
    Potential Tuner
    Join Date
    Apr 2020
    Posts
    4
    I just figured out my mistake, lol. I got it working now
    "

  9. #9
    Potential Tuner
    Join Date
    Apr 2020
    Location
    Wodstock, Ontario
    Posts
    3
    Hi, I'm having a problem with opening a file also, can I ask how you fixed it

  10. #10
    Tuner in Training
    Join Date
    Mar 2020
    Posts
    15
    Quote Originally Posted by zmoy2 View Post
    I just figured out my mistake, lol. I got it working now
    "
    Can you post what you figured out? I need to modify my fan control and auto stop from my tune and cannot open my latest

  11. #11
    I'm at my wits end Ive tried to remove and re install the "Beta" version to flash my older tune after getting the same error message now I have a large eco boost paper weight. Any suggestions??

  12. #12
    Hello Bill, Ive tried to do all that was explained to me. down loaded the new beta version to open and reload an older tune that used to work fine. Now its telling me that the tune is un licensed and its saying my traction control isn't operating correctly and other issues. I down loaded the latest beta version, hoping that this would fix the issue and it did not now my 2012 eco boost wont even crank over. The mileage doesn't read correctly and its doing some very strange things. Help???

  13. #13
    HP Tuners Support
    (foff667)
    Bill@HPTuners's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Hailing from Parts Unknown
    Posts
    26,973
    VCM=vehicle control module.
    It doesn't have to be perfect, it just needs to be done in two weeks...

    A wise man once said "google it"