Results 1 to 3 of 3

Thread: Setting up Histogram with AEM 03-0300 serial port

  1. #1
    Tuner in Training
    Join Date
    Oct 2020
    Posts
    12

    Setting up Histogram with AEM 03-0300 serial port

    I have been trying to set up a histogram for my AEM AFR Gauge with no luck. I have watched several youtube videos and tried to research here on setting up the correct math but cant seem to get mine to display the proper calculations. I am running SD 3bar tune AEM wideband 03-300 set to AFR connect via serial port.

    HP Log.PNGHP graph Layout.PNGHP Math.PNG21-02-07 12-17-58.hpl

  2. #2
    Tuner in Training
    Join Date
    Jun 2019
    Posts
    12
    I have the same setup. I believe you are using the wrong parameter. User math is for afr error. I am using parameter EQ Ratio [sensor] under External Inputs- Serial Port- AEM- EQ Ratio. That is the parameter to log afr Lambda. Then if you want to log afr error, create a user math with that parameter divided by your desired afr in lambda. Here is the video I followed: https://www.youtube.com/watch?v=mGcEw29XZBQ
    Last edited by Iceyrider; 1 Week Ago at 04:14 PM.

  3. #3
    Tuner in Training
    Join Date
    Oct 2020
    Posts
    12
    Quote Originally Posted by Iceyrider View Post
    I have the same setup. I believe you are using the wrong parameter. User math is for afr error. I am using parameter EQ Ratio [sensor] under External Inputs- Serial Port- AEM- EQ Ratio. That is the parameter to log afr Lambda. Then if you want to log afr error, create a user math with that parameter divided by your desired afr in lambda. Here is the video I followed: https://www.youtube.com/watch?v=mGcEw29XZBQ
    Thank you very much,,, I have watched most of GRG youtube Videos and missed that one. I have it sorted out now think

    Capture.PNG