Results 1 to 5 of 5

Thread: No start after flash and rapid check engine light

  1. #1
    Advanced Tuner
    Join Date
    May 2006
    Location
    Waterbury CT.
    Posts
    283

    No start after flash and rapid check engine light

    2014 Corvette lt1 m7

    Came in for an A&A install and tune pretty routine stuff.


    Read out the stock file no problem,

    Completed the install.

    Created a custom tune

    Loaded the custom tune all went normal

    Went to start the car and the check engine light flashes rapidly with the ECM Relay cycling rapidly and no start

    Tried a write entire of stock file no change, Tried disconnect battery, no change Bypassed Flex fuel sensor, No change, bypassed JMS no change, bypassed Baro Breakout no change.

    I expect the ECM is Bricked but in all my years of tuning never bricked one.

    Anyone else ever experience something like this?

    Ted.

  2. #2
    Advanced Tuner
    Join Date
    Jan 2016
    Posts
    284
    You can still talk with the ECM after this happened?

    Do you have access to TIS2Web and a MDI or another J2534 programming tool?

    I saved a few failed programming attempts by using TIS2WEB and "replace and program" with a stock calibration.

    Battery reset for 15 mins also helps but you said you tried disconnecting it already.

    Make sure there isn't anything aftermarket plugged into the data line too.

  3. #3
    Advanced Tuner
    Join Date
    May 2006
    Location
    Waterbury CT.
    Posts
    283
    Problem averted it was the grounds at the left front frame rail for anyone else that might run in to this.

  4. #4
    Advanced Tuner
    Join Date
    Jan 2016
    Posts
    284
    Quote Originally Posted by JANNETTYRACING View Post
    Problem averted it was the grounds at the left front frame rail for anyone else that might run in to this.
    Just loose?

  5. #5
    Advanced Tuner
    Join Date
    May 2006
    Location
    Waterbury CT.
    Posts
    283
    Quote Originally Posted by cadillactech View Post
    Just loose?
    Not lose, the frame is powder coated under the ground cables, ground off the powder coating, added dielectric grease torqued them to 18 ft lbs.