Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 21 to 28 of 28

Thread: Help flair full throttle 4-5 shift

  1. #21
    Advanced Tuner
    Join Date
    Jul 2020
    Location
    VIC Australia
    Posts
    724
    Yeah just noticed that. Have edited my post... Sorry

  2. #22
    Tuner in Training
    Join Date
    Jul 2022
    Posts
    46
    Here is the log Also if the shift pressure was increased shouldn't oncoming volume be increased? 3-4 4-5 test 2.hpl
    Last edited by Maxim; 2 Days Ago at 07:18 PM.

  3. #23
    Advanced Tuner
    Join Date
    Jul 2020
    Location
    VIC Australia
    Posts
    724
    Needs more shift pressure. Still not enough in there. Try this one out. I didn't like the TCC settings, I've put them back. If this doesn't do it then we'll hit the adapts. Will need an adapt reset / preset.
    Attached Files Attached Files

  4. #24
    Tuner in Training
    Join Date
    Jul 2022
    Posts
    46
    Yeah still doing the same thing.3-4 45 #3.hpl

  5. #25
    Advanced Tuner
    Join Date
    Jul 2020
    Location
    VIC Australia
    Posts
    724
    That's getting a fair bit of shift pressure. Your 3-4 is working great!

    I've maxed out your 4-5 shift pressure. And lets try filling the clutch up a little more. Oncoming volume preset, up 1psi at a time. Reset / preset adapts. How long has it been slipping for?
    Attached Files Attached Files

  6. #26
    Tuner in Training
    Join Date
    Jul 2022
    Posts
    46
    Not that long. The car was down for about a month and then it randomly started to happen about a week ago. Before that the shifts were mint. It's ironic 3-4 was bad now its good, 4-5 was good now 4-5 is causing problems lol.
    Last edited by Maxim; 2 Days Ago at 02:01 AM.

  7. #27
    Advanced Tuner
    Join Date
    Jul 2020
    Location
    VIC Australia
    Posts
    724
    Ok. I don't mean to sound condescending, have you dropped the pan for a peak and refreshed the fluid lately, or at least verified the fluid level. And when did you start running on E85?

  8. #28
    Tuner in Training
    Join Date
    Jul 2022
    Posts
    46
    Yeah after the rebuild the drive mode position sensor went bad so I did a full flush and fill a little over a month ago (barely drove the car because it sat for a month after). I did install a trans cooler and I filled the trans up with the normal procedure and added the extra quart.
    The car has been on E85 for a few years. I do cycle 91 occasionally, and recently I got the engine tune fixed so it's on a mix of E85 and 91.


    Just went and tested it, and its still flaring. log #5.hpl
    Last edited by Maxim; 1 Day Ago at 12:59 AM.