Results 1 to 7 of 7

Thread: Car wont start after turbo/injector install. Tried stoich method. TUNE AND LOG inside

  1. #1
    Potential Tuner
    Join Date
    Mar 2019
    Posts
    8

    Car wont start after turbo/injector install. Tried stoich method. TUNE AND LOG inside

    2009 G8 GT internally stock engine, auto trans, E38 ecm

    I spent the past 2 weekends installing a turbo, and 1000cc injectors. I've researched and found answers on what I thought I had to do in order to get around the 63lb IFR limit. I doubled stoich, halved IFR, and halved IVT table. I've also switched over to the custom 2.5 bar OS because I thought I could use a 3 bar sensor with it but have since reinstalled the stock map sensor and adjusted tune accordingly in order to eliminate that variable in case its causing my starting issues. Car turns over and will run rough for a few seconds before dying if it sits for a while but it wont start back up and run. I've included my base tune file and a log. Any help would be greatly appreciated!

    TUNE
    1000cc injector calibration custom OS.hpt

    LOG
    19-08-24 13-11-44.hpl

  2. #2
    Advanced Tuner Lakegoat's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Florida
    Posts
    790
    Did you try to put the larger injector numbers in the chart? Some of the 2009 E38's accept up to 127#.
    2005 GTO, TrickFlow 225, Magnuson 2300, 4L80, 4 link 8.8
    2013 Silverado 5.3, 6L80

  3. #3
    Advanced Tuner Lakegoat's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Florida
    Posts
    790
    Your flow rate looks like a return system and your offset vs ingv looks like a non return system.
    2005 GTO, TrickFlow 225, Magnuson 2300, 4L80, 4 link 8.8
    2013 Silverado 5.3, 6L80

  4. #4
    Potential Tuner
    Join Date
    Mar 2019
    Posts
    8
    I am currently using the stock fuel system with the exception of a ZL1 fuel pump and the 1000cc injectors so it is returnless. I originally tried to enter the injector data but this E38 ECM has the 63lb/hr limit. I just changed my IFR table to match the stock curve up to 58 psi. Is this the change that youre referring to?
    Attached Files Attached Files

  5. #5
    Potential Tuner
    Join Date
    Mar 2019
    Posts
    8
    I loaded the latest tune that I posted and nothing happened. I pulled a spark plug right after cranking and it was dry. Tried starting fluid and the car will run when I spray some in there. I’m getting either no fuel or not enough.

  6. #6
    Advanced Tuner Lakegoat's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Florida
    Posts
    790
    Go to engine Diagnostics and change P0121 enable to 250 and P0068 to 8000 and see if that works.
    2005 GTO, TrickFlow 225, Magnuson 2300, 4L80, 4 link 8.8
    2013 Silverado 5.3, 6L80

  7. #7
    Potential Tuner
    Join Date
    Mar 2019
    Posts
    8
    Alright so I threw the stock injectors back in so that I could have the car for work today. Everything ran fine and with no hiccups. I’m going to do a few tests to make sure the 1000cc injectors are good then I’ll reinstall them and make the changes that you suggest