Results 1 to 3 of 3

Thread: serial port aem channel problems

  1. #1
    Tuner in Training
    Join Date
    Feb 2019
    Posts
    16

    serial port aem channel problems

    im trying to use the serial out put from my Aem 30-0300 with a serial to usb. My issue is the channels vanish when i start scan.
    I have try restarting laptop after connecting.serial port not working.hpl
    Last edited by Criegel; 09-08-2019 at 10:32 AM.

  2. #2
    Tuner in Training
    Join Date
    Feb 2019
    Posts
    16
    AFR.Channels.xml This is my channel config

  3. #3
    Tuner in Training
    Join Date
    Jan 2019
    Posts
    12
    Quote Originally Posted by Criegel View Post
    im trying to use the serial out put from my Aem 30-0300 with a serial to usb. My issue is the channels vanish when i start scan.
    I have try restarting laptop after connecting.serial port not working.hpl
    I had an issue with the same thing. Go into your device manager and scroll down to serial/usb devices. You should see a prolific serial-usb device. Right click it and click preferences. Itll open a pop up window. There should be a device driver tab click it. If the date of the device driver is after September of 09 there is a debug in the driver that checks for a counterfeit prolific chip. If the cable was cheap more than likely its counterfeit. There is a website with the correct drivers i installed that fixed my same issues. I was blaming it on my wideband and had already emailed aem about it. Im in the bed now but i will try to get some pics and a website for you.