Page 7 of 7 FirstFirst ... 34567
Results 121 to 126 of 126

Thread: Bricked ECM

  1. #121
    Potential Tuner
    Join Date
    Jan 2021
    Posts
    8
    I hope someone hears back as to a root cause. I really want to try HPT shortly. Not for a Dodge though, but for a Ford to start.

  2. #122
    Tuner in Training guy-ffc's Avatar
    Join Date
    Oct 2019
    Posts
    48
    i got a reply back ad this was it
    "Hello,

    The engineers provided a Fix for this in the latest BETA version. Our apologies for the inconvenience."
    2010 F-350 w/05 5.9 5R110 30% inj 64mm Turbo Stroker pump & Studs
    2008 F-350 w/03 5.9 48RE

  3. #123
    Tuner
    Join Date
    Jan 2020
    Location
    Iowa
    Posts
    64
    Quote Originally Posted by guy-ffc View Post
    i got a reply back ad this was it
    "Hello,

    The engineers provided a Fix for this in the latest BETA version. Our apologies for the inconvenience."
    I tried the BETA and it didn't work. I tried it on the old ECM (recommendation from support) when I got the write error. I am not confident in trying it on my new ECM. If they provided me a way to full flash the ECM if the write failed or some kind of recovery option, then it wouldn't be a problem. Without a restore/recovery option then there is no way.
    2008 Dodge Cummins 6.7 - 2nd Gen Swap S467.7/83/1.0, No Grid Heater, Banks Intake, BD Flowmax LP, G56 w/SB Clutch.

  4. #124
    Tuner in Training guy-ffc's Avatar
    Join Date
    Oct 2019
    Posts
    48
    Quote Originally Posted by dieseldude View Post
    I tried the BETA and it didn't work. I tried it on the old ECM (recommendation from support) when I got the write error. I am not confident in trying it on my new ECM. If they provided me a way to full flash the ECM if the write failed or some kind of recovery option, then it wouldn't be a problem. Without a restore/recovery option then there is no way.
    i don't blame you I feel super lucky mine got going again
    2010 F-350 w/05 5.9 5R110 30% inj 64mm Turbo Stroker pump & Studs
    2008 F-350 w/03 5.9 48RE

  5. #125
    Tuner dhoagland's Avatar
    Join Date
    Jun 2015
    Location
    Aubrey TX
    Posts
    139
    Quote Originally Posted by dieseldude View Post
    I made 34 tune changes and flashes over the last year to my truck. Only the last one failed and bricked my ECM. The last one I made after updating to VCM Editor 4.8.7. I didn't think anything of it at the time other than trying to get it to work. Now with others having similar issues, it looks like there is something different in the latest release that is suspect. I even sent my ECM to support to test and try to flash it. They were unsuccessful and never gave me a root cause for the failure. Without knowing the "why", I won't brick another ECM that cost me $1300.
    I understand...
    2011 Camaro 2SS Convertible L99 Bone Stock for now
    2003 Dodge 2500 5.9 Cummins QC 4x4. Airaid, 2nd Gen Intake, Grid Heater Delete, D-Tech 62/65/12, Magnaflow. Bully Dog: Propane Injection, Triple Dog W/Outlook Crazy Larry. Edge EZ, BD Flow-Max, 48RE: Sonnax Sure Cure/Transgo combination, Derale turbulator, billet input, Triple Disc, Super servo, 4 ring Accumulator. :beer

  6. #126
    Senior Tuner Jim P's Avatar
    Join Date
    Jan 2018
    Location
    Everywhere
    Posts
    1,369
    So this is how messed up my trucks become since the original ECM got bricked, the wireless ignition module does not send the secret key for the skim to the ECM anymore but the truck still starts and runs. Wanted to start with a fresh tune file in EFILive, forgot to set the VIN in the tune file before flashing it in, still starts and runs.