Results 1 to 6 of 6

Thread: Ac delete fans come at start

  1. #1

    Ac delete fans come at start

    I did a ac delete because of the way my turbo merge ran. The problem now is as soon as I start the car the fans come on both of them. I tried zero out ac desired plus the enable rpm I set activate at 8000 rpm and deactivate at like 7900. Is it because there is no pressure sensor and the ecu just defaults to on
    cam only 136k plus mile ls2 longblock supercharged gto 11.1@126 1/4 mile on 8psi

  2. #2
    Advanced Tuner
    Join Date
    Jul 2020
    Location
    VIC Australia
    Posts
    515
    Just having a wild guess. I had a look at my tune for the AC fan control. I couldn't see anything more you could have done. Wire a 10k resistor between the sensor signal and ground. In the scanner look at AC pressure. You're aiming for 0kPa. And if that doesn't work, try between the sensor signal and 5V.

  3. #3
    Senior Tuner
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    Meridian MS
    Posts
    3,002
    Did you also disable the AC pressure sensor DTC(s)?

  4. #4
    Advanced Tuner
    Join Date
    Jul 2020
    Location
    VIC Australia
    Posts
    515
    Quote Originally Posted by blindsquirrel View Post
    Did you also disable the AC pressure sensor DTC(s)?
    yes yes, very good . Didn't even cross my mind.

  5. #5
    Good thinking I did not disable the ac dtc. I will try that

  6. #6
    Alright all is good now after I disabled any ac related dtc the fans only come on where I have them set. Thanks for the help guys